OM organiseert tiende Nationale Requireerwedstrijd: inschrijving geopend

Het Openbaar Ministerie organiseert dit jaar voor de tiende keer de Nationale Requireerwedstrijd (NRWS). Rechtenstudenten van alle Nederlandse Universiteiten met basiskennis van straf- en strafprocesrecht kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deelname.

De studenten doen eerst mee aan de voorronde op de rechtbank in het arrondissement van hun eigen universiteit. Aan de voorronde mogen in totaal acht studenten per universiteit deelnemen. Een deskundige jury kiest per arrondissement een finalist(e) die door mag naar de finale bij het Paleis van Justitie in Amsterdam, op vrijdag 20 april 2018.

Om zich goed voor te bereiden mogen de finalisten op de dag voor de finale een workshop debattechniek van het Nederlands Debatinstituut volgen. Ook krijgen zij een masterclass van een bekende officier van justitie. Op de finaledag laten de finalisten hun requisitoir horen aan een deskundige jury en moeten ze daarnaast in repliek reageren op een kort pleidooi van een bekende advocaat.

De winnaar wordt beloond met een stageweek bij een OM-parket naar keuze. Ook is de winnaar verzekerd van een plek bij SummerCourt 2018.

Aanmelden is mogelijk tot en met 25 februari 2018.

 

    | Mail de redactie | Print