Buitenland

Studeren in het buitenland is een hele goede ervaring en is vaak ook een meerwaarde op je cv. Allerlei informatie over studie's en leven in het buitenland kun je hier vinden. Bijvoorbeeld waar je rechten kunt studeren, ervaringen van studenten, uitwisselingsmogelijkheden, etc.

20 feb 2014

In de week dat de Keuzegids de Nijmeegse master Nederlands recht naar voren schuift als een van de beste rechtenmasters, introduceert de Radboud Universiteit een nieuwe, dubbele master Insolvency Law. Deze intensieve, Engelstalige masteropleiding (internationaal) insolventierecht is ontwikkeld in samenwerking met de Nottingham Trent University, waar deelnemers ook een semester studeren.

28 nov 2013
Pause for paws

Volgende week krijgen rechtenstudenten van de Georgetown Universiteit in Washington D.C. zestien honden op bezoek. De speciaal opgeleide honden moeten er volgens The Wall Street Journal voor zorgen dat de studenten – die in hun examenperiode zitten – minder te lijden hebben aan stress. ‘A furry recess’ wordt het genoemd, of ‘pause for paws’.

16 mei 2013
Grade C

Het mag wel een tandje zachtaardiger en vooral eerlijker, de beoordeling van gemiddeld presterende Amerikaanse rechtenstudenten. Dat schrijft professor Joshua Silverstein van de universiteit in Arkansas in een zeer spraakmakende paper waarin hij pleit voor ‘grade inflation’ en de afschaffing van ‘the Gentleman’s C’. Een beoordeling die naar Nederlandse waarden het beste vergelijkbaar is met een mager zes minnetje, dan wel een 5,5.

31 jan 2013

Een derdejaars rechtenstudent van de prestigieuze Amerikaanse universiteit Yale heeft in een brief aan zijn medestudenten laten weten dat hij stopt met zijn studie, en dat hij zijn dromen gaat najagen. De reden: hij haat zijn medestudenten. Met passie. "Because I literally hate like 90% of you, and honestly I don't really feel like going down the path that involves being stuck with even more people like you who literally have no sense of humor and get offended over literally everything."

18 okt 2012

In de categorie bizar: twee Amerikaanse rechtenstudenten zijn in Las Vegas gearresteerd nadat ze een exotische vogel hadden onthoofd. De vogel maakte deel uit van de verzameling exotische dieren van het Flamingo Hotel.

06 sep 2012

Als je nu iemand zou adviseren over een studiekeuze, zou je hem of haar dan een rechtenstudie aanraden? In de VS is deze vraag vanwege de opbouw van enorme studieschulden nog veel prangender, en daarom worden momenteel werkgroepen opgericht die zich gaan buigen over de toekomst van de rechtenstudie.

19 jul 2012

Twee advocatenkantoren in Engeland hebben de studenten die in september zouden beginnen met een stage, duizenden ponden geboden om op vrijwillige basis een jaar later te beginnen. Wragge & Co bood zijn aankomende trainees 5000 pond, Mayer Brown zelfs 10.000. Het overgrote merendeel van de studenten sloeg het aanbod echter af.

14 jun 2012

De Amerikaanse rechter Jed Rakoff heeft rechtenstudente Benula Bensam gemaand te stoppen met het sturen van brieven waarin zij kritische vragen stelt over tussenbeslissingen van hem. Rakoff is de rechter in de geruchtmakende zaak tegen Rajat Gupta, die ervan wordt beschuldigd bedrijfsgeheimen van Goldman Sachs en Procter & Gamble te hebben gelekt naar een investeringsfonds. Volgens Rakoff kunnen de brieven de indruk wekken dat Bensam de uitkomst van de zaak probeert te beïnvloeden.

26 apr 2012

De Amerikaanse rechtenstudente Sandra Fluke belandde de afgelopen maanden in het oog van een politieke storm, nadat ze zich in het Congres voorstander had getoond van de mogelijkheid voor vrouwelijke studenten om anticonceptiemiddelen te gebruiken. De conservatieve talkshowhost Rush Limbaugh noemde haar naar aanleiding van dat standpunt een slet en een hoer. Afgelopen week ontving Fluke een prijs van de pro-choice beweging, en ook is ze genomineerd voor de Time Top 100 van meest invloedrijke personen.

02 feb 2012

Het speelt al jaren in de Verenigde Staten: juridische onderwijsinstellingen die hevig onder vuur liggen vanwege het verstrekken van onjuiste gegevens over het aantal studenten dat werk vond na afronding van de opleiding. Nu is er door een team van advocaten namens benadeelde studenten een class action (massaschadeclaim) ingediend tegen twaalf universiteiten.

Pagina's

Subscribe to Buitenland