Opleiding

Er zijn legio mogelijkheden om je te verdiepen in het recht. De één gaat studeren aan een hogeschool de ander aan de universiteit. Ook informatie over studeren in het buitenland, studietips en andere actualiteiten tref je hier aan.

11 dec 2014

De Universiteit Maastricht beleefde woensdag een wel heel unieke promotieplechtigheid: eeneiige tweeling Maurice en Raymond Canisius maakten een dubbelpromotie op één gezamenlijk proefschrift. De twee deden onderzoek naar de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders voor ontoelaatbare dividenduitkeringen in het herziene BV-recht.

25 jun 2015

De jaarlijks uitgereikte Th. M. de Boer Scholarship van de rechtenfaculteit aan de UvA is dit jaar naar Daan Barbiers gegaan. Deze studiebeurs wordt jaarlijks geschonken aan een rechtenstudent die is toegelaten tot een Britse of Amerikaanse universiteit, in het kader van een uitwisselingsprogramma.

25 jun 2015

Nijmeegse rechtenstudenten met ambities om een periode in het buitenland te studeren, kunnen rekenen op een gift van 201,40 euro. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Club van 2014, meldt de Radboud Universiteit, die is geïnitieerd door de Stichting Rechtenalumni Nijmegen (SRN). Deze stichting bestaat uit alumni die de faculteit en haar studenten willen steunen.

25 jun 2015

De New Yorkse Fordham University heeft een opvallende primeur: de rechtenfaculteit biedt er vanaf komend najaar twee (master)opleidingen in het moderecht aan. De universiteit is daarmee de eerste in de wereld waar studenten Meester in Moderechten kunnen worden, meldt Amerikaanse weblog Fashionista.

25 jun 2015

De vorig jaar vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten wordt een stuk minder zwaar, met het doel de studiedruk voor stagiaires te verminderen. Dit werd woensdag duidelijk tijdens de vergadering van het college van afgevaardigden van de NOvA, meldt het Advocatenblad. Met dit besluit wordt gehoor gegeven aan een tussentijdse evaluatie over de opleiding: de Algemene Raad neemt de aanbevelingen integraal over.

11 jun 2015

Twee Tilburgse rechtenstudenten spelen een leidende rol in een nieuw uitwisselingsproject van Tilburg Law School. Eind juli vertrekken Maya Soumah en Max van Dam met enkele andere studenten en professoren naar Zimbabwe in het kader van het project Tilburg Africa Student & Knowledge Exchange.

11 jun 2015

Laat je als aankomend rechtenstudent die nog een stad uit moet kiezen vooral niet afschrikken door vermelde aantallen op de website van DUO. Dat geeft de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden aan aankomende studenten mee in een nieuwsbericht. De faculteit zegt komend jaar 20% meer studenten in de eerste ronde mee te loten voor een plaats in Leiden.

11 jun 2015

Teams van negen rechtenfaculteiten uit heel Nederland hebben eind mei gestreden om de Zilveren Thorbeckepenning. In de wedstrijd – een initiatief van de Staatsrechtkring – wordt de behandeling van een wetsvoorstel in de Tweede Kamer gesimuleerd. De fractie Domstad Liberaal van de Universiteit Utrecht werd door de jury onder voorzitterschap van Job Cohen uitgeroepen tot winnaar van het Studentenparlement 2014/2015.

27 mei 2015

Wat moet er in vredesnaam worden van toekomstige togadragers uit het Belgische Gent? Voor een proeftentamen Verbintenissen recht dat onlangs werd afgenomen aan de Gentse universiteit (UGent), slaagden slechts 2 van de 502 eerstejaarsstudenten. De gemiddelde score lag op 3/20.

27 mei 2015

Aan de Leidse rechtenfaculteit werd de afgelopen jaren een tentamenboete afgeschaft, heringevoerd en onder de druk van minister van Onderwijs Bussemaker opnieuw afgeschaft. Nu heerst er weer twijfel of de boete annex inschrijfkosten van 20 euro voor late studenten terugkeert bij Rechtsgeleerdheid in Leiden, meldt universitair weekblad Mare. ‘We willen geen jojobeleid’.

Pagina's