Opleiding

Er zijn legio mogelijkheden om je te verdiepen in het recht. De één gaat studeren aan een hogeschool de ander aan de universiteit. Ook informatie over studeren in het buitenland, studietips en andere actualiteiten tref je hier aan.

11 dec 2014

De Universiteit Maastricht beleefde woensdag een wel heel unieke promotieplechtigheid: eeneiige tweeling Maurice en Raymond Canisius maakten een dubbelpromotie op één gezamenlijk proefschrift. De twee deden onderzoek naar de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders voor ontoelaatbare dividenduitkeringen in het herziene BV-recht.

20 aug 2015

Het gaat dan echt beginnen: je eerste jaar als rechtenstudent. Een spannende tijd. Misschien wel te spannend. Omdat de zenuwen door je lijf gieren. Of erger; omdat je last hebt van faalangst. Angst voor spreken in het openbaar, tentamens of voor een black-out als een docent tijdens een college precies jou eruit pikt voor een lastige vraag. En wat als medestudenten op je neerkijken? Een wijze rechtendocent biedt goede raad om al je onzekerheden te overwinnen.

20 aug 2015

De rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen biedt vanaf dit nieuwe studiejaar de nieuwe, postinitiële masteropleiding Veiligheidszorg, Recht en Bestuur aan. Volgens de faculteit gaat het om ‘een uniek programma dat in deze vorm verder niet in Nederland wordt aangereikt’.

23 jul 2015

Een groep rechtenstudenten van de Nijmeegse Radboud Universiteit heeft eerder deze maand de Gouden Bef in de wacht gesleept tijdens SummerCourt 2015. Dat meldt de faculteit op de website van de universiteit. De Gouden Bef is een wisselprijs die ieder jaar tijdens SummerCourt wordt uitgereikt aan het studententeam dat de landelijke opdracht wint.

23 jul 2015

Daar sta je dan met je goede gedrag. De Engelse rechtenstudent George Wilson gaf ’s nachts na een avondje stappen in Liverpool een Pond aan een dakloze man. Vrijwel direct hierna werd hij in de boeien geslagen door een politieagent. Die dacht dat Wilson drugs had gekocht. De student liet het er niet bij zitten en diende een klacht in: hij heeft een schadevergoeding van 5000 pond gekregen.

23 jul 2015

Een Brusselse rechtenstudent is onlangs op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Enkel de torso van zijn in stukken gezaagde lichaam werd vorige maand aangetroffen in de Belgische plaats Wemmel. Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden, melden Belgische media, naar verluidt twee vrienden van het slachtoffer.

09 jul 2015

Een groep rechtenstudenten van de UvA-Master EU Competition Law & Regulation aan de EU heeft vorige maand de tweede plaats bereikt in de eerste editie van de Herbert Smith Freehills Competition Law Moot in Londen. Deze pleitwedstrijd richt zich op het Europese mededingingsrecht.

25 jun 2015

De jaarlijks uitgereikte Th. M. de Boer Scholarship van de rechtenfaculteit aan de UvA is dit jaar naar Daan Barbiers gegaan. Deze studiebeurs wordt jaarlijks geschonken aan een rechtenstudent die is toegelaten tot een Britse of Amerikaanse universiteit, in het kader van een uitwisselingsprogramma.

25 jun 2015

Nijmeegse rechtenstudenten met ambities om een periode in het buitenland te studeren, kunnen rekenen op een gift van 201,40 euro. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Club van 2014, meldt de Radboud Universiteit, die is geïnitieerd door de Stichting Rechtenalumni Nijmegen (SRN). Deze stichting bestaat uit alumni die de faculteit en haar studenten willen steunen.

25 jun 2015

De New Yorkse Fordham University heeft een opvallende primeur: de rechtenfaculteit biedt er vanaf komend najaar twee (master)opleidingen in het moderecht aan. De universiteit is daarmee de eerste in de wereld waar studenten Meester in Moderechten kunnen worden, meldt Amerikaanse weblog Fashionista.

Pagina's