Opleiding

Er zijn legio mogelijkheden om je te verdiepen in het recht. De één gaat studeren aan een hogeschool de ander aan de universiteit. Ook informatie over studeren in het buitenland, studietips en andere actualiteiten tref je hier aan.

11 dec 2014

De Universiteit Maastricht beleefde woensdag een wel heel unieke promotieplechtigheid: eeneiige tweeling Maurice en Raymond Canisius maakten een dubbelpromotie op één gezamenlijk proefschrift. De twee deden onderzoek naar de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders voor ontoelaatbare dividenduitkeringen in het herziene BV-recht.

13 mei 2015

De rechtenfaculteiten in Leiden en Utrecht behoren tot de wereldtop, aldus de nieuwste QS World University Rankings die begin deze maand zijn gepubliceerd. De hoogst geëindigde Nederlandse rechtenfaculteit in deze lijst is die van de Universiteit Leiden, op plaats 23. De Universiteit Utrecht volgt op de vijftigste plek.

30 apr 2015

De rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft bekend gemaakt het promoveren op artikelen te willen stimuleren. Met deze manier van promoveren is het mogelijk om in etappes over relevante hanteerbare deelonderwerpen te publiceren, aldus de rechtenfaculteit in een nieuwsbericht.

30 apr 2015

De twee Amsterdamse faculteiten rechtsgeleerdheid leveren ieder een nieuwe raadsheer voor de Hoge Raad. Vanuit de UvA is hoogleraar privaatrecht, rechtendecaan en - sinds kort - vicerector Edgar du Perron benoemd in de Civiele Kamer, terwijl de aan de VU verbonden Matthias Borgers zitting zal nemen in de Strafkamer. Zij gaan per 1 april 2016 aan de slag bij de Hoge Raad.

16 apr 2015

De Amerikaanse professor in de rechten Lisa McElroy is op non-actief gezet nadat ze per ongeluk een link naar een pornofilmpje op internet naar haar studenten had gestuurd. Onder de noemer ‘great article on writing briefs’ stond een link naar het filmpje ‘She loves her anal beads’ op de website Pornhub. Drexel University gaat de zaak nu tot de bodem uitzoeken.

16 apr 2015

Wat zou het een feest zijn als alle cliënten juridische adviezen en contracten zouden begrijpen. Als alle betrokkenen bij een zaak de uitspraak van de rechter juist zouden interpreteren. Kortom, als heldere communicatie in de juridische wereld topprioriteit zou zijn.

15 apr 2015

De rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen stopt met de master European Law School. Dat meldt de Ukrant, het weekblad voor RUG-studenten. Redenen voor het niet langer voortzetten van de master zijn te lage studentenaantallen en op inhoudelijk vlak een te grote overlap met andere rechtenmasters. De faculteitsraad heeft al ingestemd met de afschaffing.

19 mrt 2015

Een 26-jarige (ex)rechtenstudente uit Den Haag die haar cijferlijst had vervalst, is door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Ook bleek ze te hebben gefraudeerd met een bedrijfseconomie-opdracht die zij maakte aan de Erasmus Universiteit. “Ik zag geen andere uitweg meer. Het voelde aan als een diploma of de dood.”

18 mrt 2015

College krijgen van George Clooney’s echtgenote, topadvocate Amal Clooney, wie wil dit nu niet? Studenten aan de New Yorkse Columbia Law School krijgen de kans vanaf dit voorjaar, meldt The Guardian. De Britse internationaal mensenrechtenadvocate verbindt zich als gastdocent aan het Human Rights Institute van de universiteit.

05 mrt 2015

Een van oorsprong Braziliaanse rechtenstudent in Wales is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf, een taakstraf en betaling van een schadevergoeding nadat hij het dak van zijn eigen flat in brand had gestoken. Hij probeerde het vuur vervolgens uit te maken met behulp van… flessen gevuld met zijn eigen urine, zo wil het verhaal van plaatselijke media.

Pagina's