Personen

18 mei 2016

De Amerikaanse George Mason Law School kreeg onlangs zowel de lachers op de hand als flinke kritiek om de nieuw gekozen naam Antonin Scalia School of Law. De bijkomende afkorting ASSoL viel niet bij iedereen in de smaak. Dus heet de faculteit sinds dinsdag 17 mei nu officieel Antonin Scalia Law School, vernoemd naar de in februari overleden rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

06 nov 2014

Jones Day-partner Mariëlle Daudt is op het Jonge Balie Congres 2014 uitgeroepen tot de Patroon van het Jaar. Zij heeft met haar uitverkiezing drie andere genomineerden achter zich gelaten: Karen Rueb-Braakman (RWV Advocaten), Sergio van Santen (Holland van Gijzen) en Anita Winter (BoutOveres Advocaten).

17 jun 2014

Nora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht en woordvoerder van de KNB, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

05 dec 2013
Monika Chau Duivis

Monika Chao Duivis is Legal Woman of The Year 2013. Chao Duivis leidt sinds 2004 de sectie Bouwrecht op de TU Delft. Een vrouw in een mannenwereld, met studenten die vaak wars zijn van het vak. Jurylid Louis Burggraaf: "Maar Monika krijgt het voor elkaar om in die setting studenten te overtuigen dat juridische kennis noodzakelijk is. En dat is knap.”

05 sep 2012

Het was een zittingsdag met tal van onverwachte wendingen, de meineedzaak tegen de voormalige rechters Westenberg en Kalbfleisch. Op het programma stond het getuigenverhoor van voormalig griffier Van der Togt, maar de publicaties uit het strafdossier in NRC Handelsblad van zaterdag gooien de boel stevig in de war. En aan het eind van de dag vliegen de advocaten elkaar in de haren. Een verslag in vier aktes.

12 jan 2011

Het Openbaar Ministerie zou terughoudender moeten zijn bij het verstrekken van informatie over de Amsterdamse zedenzaak. Die oproep deed Richard Korver, de advocaat die circa veertig gezinnen vertegenwoordigt met iets meer dan vijftig kinderen, bij de NOS. Opmerkelijk, omdat Korver bij aanvang van de zaak zelf veelvuldig in de publiciteit trad. Zo schreef De Telegraaf op 17 december: "De 27-jarige Robert heeft inmiddels in een 'fors aantal zaken' bekentenissen afgelegd, meldde advocaat Richard Korver dinsdag." Korver op zijn beurt: "Ik heb nooit met De Telegraaf over deze zaak gesproken."

21 jul 2010

Google "Willem Holleeder" en je krijgt 143.000 hits. Doe hetzelfde met "Benno L." en de zoekmachine haalt er bijna twee keer zoveel op. Met de nogal diverse criminele carrières van beiden in het achterhoofd, geeft dat misschien aan wat Pieter van der Kruijs, de advocaat van Benno L., "pedohysterie" noemde. De aandacht voor de zaak nam zo'n grote vorm aan dat een trial by media dreigde. "Ik had het gevoel niet meer te kunnen zeggen wat ik wilde zeggen."

28 jan 2010

Professor C.M. Cappon houdt morgen (vrijdag 29 januari) zijn oratie Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is eerder al geweest aan de Universiteit van Amsterdam. De bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Notariaat plaatst historische kanttekeningen bij de huidige crisis in het notariaat. "Zolang we vasthouden aan de processuele orde, is er niets aan de hand."