Pleiten: De Nationale Pleitmarathon 2008

Op 25 en 26 april zal het aanstormende talent van negen universiteiten het tegen elkaar opnemen om de titels 'Beste Pleiter' en 'Beste Rechter' in de wacht te slepen. Dit jaar wordt de Nationale Pleitmarathon 2008 gehouden in de rechtbank van Rotterdam.

De kemphanen van dit jaar zijn de leden van Het Amsterdams Pleitgezelschap CICERO van de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. De Civielrechtelijke Vereniging Diephuis van de Rijksuniversiteit Groningen vertegenwoordigt het Noorden van het land.

Zij zullen het onder andere opnemen tegen DiCit, Universiteit van Tilburg en het Juridisch Dispuut Tobias Asser van de Universiteit Limburg. Het Rotterdams Pleitdispuut D.J. Veegens Van de Erasmus Universiteit ontbreekt niet, en ook de Utrecht Law College studievereniging Sirius van de Universiteit van Utrecht doet mee.

Verder pleiten met zachte G de genootschappen van Gaius van de Universiteit Maastricht, en de Nijmeegse pleiters van de Katholieke Universiteit, Rota Carolina.

De vakkundige jury die de pleitbezorgers beoordeelt, bestaat onder andere uit leden van de Hoge Raad, enkele prominente advocaten en diverse hoogleraren. De opening van de marathon wordt verzorgd door de heer Opstelten, burgemeester van Rotterdam.

    | Mail de redactie | Print