Prijzen: Utrechtse 'best business law student' wint 3000 euro

Godelieve Wesselingh is de 22-jarige winnares van de Dutch Prize best business law student 2006. Godelieve heeft een geldbedrag van € 3.000, een studentstage van twee maanden bij Freshfields Amsterdam plus een jaarabonnement op Het Financieele Dagblad gewonnen.

Ze vertegenwoordigde Nederland tijdens de Europese finale op maandag 11 december in Wenen waar de Duitse kandidate er uiteindelijk met de hoofdprijs van 25.000 euro vandoor ging. Freshfields Bruckhaus Deringer en Het Financiële Dagblad nodigen jaarlijks talentvolle rechtenstudenten uit om deel te nemen aan deze prijs. Acht studenten kwamen door de selectie. In de finale moesten ze zich over een gecompliceerde juridische casus buigen.

De wedstrijd wordt in Europees verband georganiseerd. Elk Freshfields-kantoor (zeven in totaal) houdt zijn eigen voorronde. Bij de beoordeling wordt gelet op presentatie- en improvisatievaardigheden en werken in teamverband. Aan de hand van een casus word je kennis over verschillende rechtsgebieden getoetst.

Godelieve vond het erg leuk om mee te doen aan de wedstrijd. "Op deze manier kon ik kennis maken met Freshfields en een kijkje in de praktijk nemen." Tijdens de Nederlandse voorronde moeten de acht finalisten één casus oplossen. Godelieve weet niet precies waarom de jury haar uit heeft gekozen. "Misschien kon de jury zien dat ik echt enthousiast was. Ook heb ik in mijn pleidooi een paar essentiële punten voor het oplossen van de casus aangestipt."

De studente had tijdens haar studie nog niet veel ervaring opgedaan in het onderhandelen. Wel merkte Godelieve dat haar kennis van ondernemingsrecht en internationale business goed van pas kwam tijdens het oplossen van de casus.

En natuurlijk vroegen we Godelieve wat ze met de 3000 euro gaat doen. "Van het prijzengeld dat ik gewonnen heb ga ik een vriendin opzoeken die tijdelijk in Zuid-Africa studeert."

    | Mail de redactie | Print