Rechten in Groningen stopt met master European Law School

De rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen stopt met de master European Law School. Dat meldt de Ukrant, het weekblad voor RUG-studenten. Redenen voor het niet langer voortzetten van de master zijn te lage studentenaantallen en op inhoudelijk vlak een te grote overlap met andere rechtenmasters. De faculteitsraad heeft al ingestemd met de afschaffing.

De laatste lichting masterstudenten kan nog instromen tot en met 1 september 2015, waarna 31 januari 2018 de laatste deadline is voor het inleveren van de laatste masterscripties. Daarna is het definitief gedaan met de European Law School in Groningen. De instroom bedroeg dit jaar zo’n tien studenten, waarvan de meesten vanuit de bijbehorende bachelor European Law School kwamen. Die bachelor ging al eerder op in de brede bachelor Nederlands Recht.

Het deels Engelstalige, deels Nederlandstalige programma bleek in de praktijk goeddeels overeen te komen met de masters Ondernemingsrecht en International Economics and Business Law, zegt directeur onderwijs Jaap Dijkstra in de Ukrant. Er zijn hooguit kleine verschillen, stelt hij. “Zo zit het vak insolventierecht wel in de master Ondernemingsrecht en niet in European Law School. Andersom zitten corporate law & economics en European labour law weer niet in het Ondernemingsrecht-programma.”

Volgens Dijkstra komt er in Groningen wel een nieuwe master Arbeidsrecht, waarin European labour law waarschijnlijk in terugkomt, mogelijk in een iets gewijzigde vorm.

    | Mail de redactie | Print