Rechtenstudent in de race voor Jongerenvertegenwoordiger VN

Jordy Sweep, 21 jaar, studeert Recht & Management en Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf zijn 15e is hij actief in de jongerenparticipatie van de Verenigde Naties, en nu is hij nu in de running voor Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger in de VN. Rechtenstudie.nl sprak met hem.

Jordy voelt zich sinds jonge leeftijd betrokken bij de samenleving en heeft zich altijd ingezet voor jongeren. "Ik denk dat dit wel zaken zijn die ervoor zorgen dat een rechtenstudie goed bij mij past. Het is echter niet zodat dit bewust een reden was om rechten te gaan studeren."

Heb je nu in deze strijd iets aan het feit dat je rechtenstudent bent?
"Mijn streven is 'Onderwijs, wereldwijd', oftewel het universeel recht op onderwijs. Als rechtenstudent leer je debatteren, je leert je in te leven in de argumenten van een ander en ook goed te luisteren en open te staan voor hetgeen een ander zegt. Dit zijn zeker dingen die me helpen bij deze verkiezing. Ook leer je hoe je helder een boodschap over moet brengen, en dat is wel zo gemakkelijk als ik straks de Algemene Vergadering van de VN mag toespreken!"

Wat zou je graag na je rechtenstudie willen doen? Diplomaat?
"Ik ben nu vierdejaars en ben bezig aan de Master Recht & Management, met als accent Toezicht en Compliance. Ik studeer daarnaast ook Bedrijfseconomie. Ik denk dat ik op dit moment niet klaar ben voor een baan als diplomaat, daarvoor moet je heel veel ervaring, kennis en kunde hebben. Het lijkt mij erg leuk om later bedrijven in verschillende landen te adviseren, zodat ik steeds in aanraking kan komen met nieuwe (bedrijfs)culturen."

Heb je iets aan deze VN-ervaring dat van belang is voor je rechtenstudie?
"De verschillende trainingen die ik heb gehad, de contacten die ik heb opgedaan en de leuke en leerzame ervaring gedurende mijn campagneweek, hebben zeker hun voordeel. Maar ik denk dat ik echter pas echt de meerwaarde van deze verkiezing ten volle kan benutten als ik ook gekozen wordt als Jongerenvertegenwoordiger op vrijdag 24 oktober."

Jordy roept lezers op hem te steunen. Sms vrijdag tussen 11:00 en 22:00 uur 'Jordy' naar 5040.
    | Mail de redactie | Print