Rechtenstudente moest hele nacht doorwerken

Het Britse advocatenkantoor Berwin geeft toe dat ze er helemaal naast zaten toen ze een rechtenstudente - die vakantiewerk deed - vroegen om tot diep in de nacht door te werken.

In Engeland roept het heel wat reacties op dat een studente tot vijf uur in de ochtend heeft doorgewerkt, nadat ze was gevraagd om een collega te helpen met een document voor een internationale arbitrage.

SJ Berwins HRM-partner Nicola Bridges zegt in een verklaring: "Studenten die vakantiewerk doen worden wel eens gevraagd om mee te werken aan dingen als het afronden van deals en het voorbereiden van rechtszaken, wat nachtwerk kan worden. We zijn graag bereid ze een kijkje te geven in de spannende delen van het werk. Maar beleidsmatig gezien zouden we niet verder moeten gaan dan de uitnodiging, en we zouden niet direct van ze moeten verlangen dat ze tot in de nacht werken. Daarmee gingen we hier de fout in."

Vrijwillig

Over de studente zegt Bridges: "Afgelopen week werkte een studente een nacht door aan een document voor een groot internationaal arbitragevraagstuk. Ze bleef vrijwillig en werkte met een collega en heeft heel erg goed werk geleverd. Maar ze is expliciet gevraagd het te doen en dat zou niet moeten gebeuren. In de toekomst zullen we aan ons beleid vasthouden, zodat het niet nog een keer gebeurt."

Zomervakantiestudenten krijgen ongeveer 300 pond per week bij City firms als Berwin.

 

    | Mail de redactie | Print