Rechtenstudente wint reis naar de ruimte

Masterstudente Rechten, Betty Veenman, heeft de ruimtereis van het radiostation Q-music gewonnen. Betty volgt de masteropleiding Law and Politics of International Security aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Eerste vrouw
Betty is hiermee niet alleen de derde Nederlander die de ruimte ingaat, maar ook de eerste Nederlandse vrouw. Ze is wereldwijd de jongste vrouw ooit die de ruimte ingaat. Van de ruim 10.000 luisteraars die zich hadden aangemeld, wist Betty zich samen met vijf andere finalisten te selecteren voor de finaleweek. De kandidaten werden getest op hun kennis over de ruimte en moesten daarnaast diverse opdrachten uitvoeren. De eindopdracht vond plaats in het Olympisch stadion. Betty moest een zo groot mogelijke aanhang verzamelen om samen een moonwalk uit te voeren.

Moonwalk in het Olympisch Stadion

Een kleine ton
Voor de ruimtereis werkt Q-music samen met het Amerikaanse bedrijf Space adventures. Laatste verzorgt de eerste commerciële vluchten naar de ruimte. De lanceerplatforms zijn nog in aanbouw in Singapore en Dubai. Betty zal in 2009/2010 de ruimte ingaan, wanneer de eerste lanceerbasis af is. De totale vlucht duurt 90 minuten en kost ongeveer €90.000. Binnenkort gaat Betty naar het Kennedy Space Center om alvast een beetje te snuffelen aan de echte reis.

    | Mail de redactie | Print