Rechtenstudenten in Braziliaanse Bajes voor verzekeringsfraude

De net afgestudeerde Britse rechtenstudenten Shanti Andrews en Rebecca Turner (beide 23) zijn in Brazilië gearresteerd op verdenking van verzekeringsfraude. De twee zitten gevangen in de overbevolkte gevangenis Polinter de Mesquita in Rio de Janeiro. Volgens de politie hebben de vrouwen gelogen over diefstal van goederen ter waarde van 1000 Britse pond.

Vakantiegangers Shanti en Rebecca beweerden dat de spullen waren gestolen tijdens een busrit naar de stad. De politie doorzocht hun hotelkamer en vond daar goederen die als gestolen waren opgegeven. De rechtenstudenten kunnen voor het vergrijp tot vijf jaar gevangenisstraf worden veroordeeld. En bye bye carrière in de juristerij.

 

De moeder van Andrews heeft de Braziliaanse autoriteiten opgeroepen de zaak eerlijk te behandelen. Volgens haar is er sprake van een misverstand. "Shanti en Rebecca zijn twee hardwerkende meiden, die nog nooit in problemen zijn geweest." Verder is de hechtenis "disproportioneel", aldus de moeder.

De Britse ambassade in Brazilië verleent bijstand aan de twee vrouwen. Er bestaat vrees dat de twee extra hard worden aangepakt, om als voorbeeld te dienen voor anderen. De Braziliaanse politie stoort zich al langer aan valse aangiften, omdat die het land onveiliger zouden doen lijken dan het in werkelijkheid is.

 

    | Mail de redactie | Print