Rechtenstudenten helpen onterechte bemiddelingskosten voor kamers terug te krijgen

Precies in de week dat bekend werd dat makelaars niet langer bemiddelingskosten mogen vragen aan studenthuurders zelf, begonnen UvA-rechtenstudenten Artak Saakyan en Martijn Linck een bedrijfje waarmee ze studenten helpen om eventueel onterecht betaalde bemiddelingskosten terug te krijgen.

Dubbele bemiddelingskosten zijn sinds 1 juli niet meer toegestaan bij onzelfstandige woningen, zoals studentenkamers. Daardoor kunnen bemiddelingskosten - mogen nu enkel nog aan verhuurders worden gerekend - die na 1 juli ten onrechte zijn gemaakt worden teruggevorderd. Linck en Saakyan lanceerden direct hun website bemiddelingskostenclaim.nl, waarmee ze rechtshulp bieden aan iedereen die onterechte bemiddelingskosten heeft betaald.

Wie in aanmerking denkt te komen voor zo’n claim kan een formulier invullen op de website. Inschrijvers moeten vervolgens een account aanmaken en de betreffende bestanden uploaden, waarna Linck en Saakyan de rest doen. ‘Elke keer als er een ontwikkeling is in je zaak krijg je dat te zien op je persoonlijke account,’ zegt Linck.

Lees het volledige interview bij Folia.

 

    | Mail de redactie | Print