Rechtenstudenten willen het liefst aan de slag bij Loyens & Loeff, De Brauw op plaats twee

Loyens & Loeff is volgens rechtenstudenten de aantrekkelijkste werkgever onder de advocatenkantoren. Van de potentiële advocaten geeft 29% een voorkeur aan om hier te werken. De Brauw Blackstone Westbroek volgt op enige afstand op de tweede plaats met 20%, op plaats drie staat Houthoff (17%). Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot en Sdu onder ruim 500 rechtenstudenten in het kader van de special Werken in de Advocatuur, die op 4 december verschijnt.

NautaDutilh en Stibbe volgen op plaats vier en vijf. Dirkzwager staat, als eerste niet Zuidas-kantoor, op de zesde plaats. 27% geeft aan anders: dat betreft dus studenten die liever bij kleine(re) advocatenkantoren aan de slag gaan. De studenten konden maximaal drie mogelijkheden aanvinken.

 

In de special Werken in de Advocatuur besteden we traditiegetrouw aandacht aan het jaarlijkse arbeidsmarktonderzoek onder advocaten, eveneens uitgevoerd door Berenschot en Sdu. Daarin onder meer aandacht voor de beloning van advocaten, de balans werk-privé, de wens om al dan niet van baan te veranderen, duurzame inzetbaarheid en demotie.

Verder bevat de special vijf interviews met beginnende advocaat-stagiaires, een interview met hoogleraar adocatuur Diana de Wolff, interviews met drie buitenlandse Zuidasadvocaten over de Nederlandse zakelijke mores en het slotakkoord van het feuilleton Brukkeler & Bordelain van Trudeke Sillevis Smitt. De special wordt zowel op papier als digitaal verspreid.

    | Mail de redactie | Print