Return of the Jedi: Star Wars Kid wordt advocaat

Wie herinnert zich The Star Wars Kid nog? In 2002 een enorme Youtube hit, die snel uitgroeide tot het meest bekeken internetfilmpje ooit. The Kid vond de aandacht minder leuk, raakte in een depressie, en klaagde de vrienden aan die zijn filmpje op het net hadden gezet. Het procederen viel blijkbaar in de smaak, want de kleine Jedi is nu opgegroeid, van zijn depressie af en in de race om advocaat te worden.

De Canadese Ghyslain Raza - alias The Star Wars Kid - Strikes Back. De nepjedi verwierf ooit enorme bekendheid door stuntelig te zwaaien met een golfballenoppakker die voor een lichtzwaard moest doorgaan. Het filmje vond de weg naar het net waar zijn optreden nog steeds één van de best bekeken filmpjes op internet is. Talloze parodieën zagen het licht, en zelfs South Park besteedde er aandacht aan.

De aandacht werd hem teveel. Hij liet de high school voor wat het was en werd opgenomen in een psychiatrische inrichting. Er werd zelfs nog even gespeculeerd over een zelfmoord van The Kid. Maar dat bleek onzin want er komt nu een sequel. Return of The Jedi: Raza is begonnen met zijn studie rechten in Montreal en wil advocaat worden. May the force be with him.    | Mail de redactie | Print