Simcha Plas (UvA) wint Nationale Requireerwedstrijd 2016

Simcha Plas, rechtenstudente aan de Universiteit van Amsterdam is de winnaar van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2016. Dat laat het Openbaar Ministerie weten in een persbericht.

 

Vrijdag 22 april streden tien finalisten van alle rechtenfaculteiten in Nederland voor de achtste keer om de titel: winna(a)r(es) NRWS. Nadat op donderdag 21 april de studenten waren getrakteerd op Masterclasses van het Nederlands Debatinstituut en Haagse persofficier Wouter Bos, vond vrijdag bij het Gerechtshof Amsterdam de finale plaats.

Juridische haken en ogen
Er waren verschillende casussen geselecteerd uit de bestaande juridische praktijk van het Openbaar Ministerie. De zaken gingen over uitgaansgeweld, agressie in het verkeer en openlijke geweldpleging. ‘Er zaten voldoende juridische haken en ogen in om op zitting goed tegenspel te krijgen van de beide strafadvocaten Korvinus en Van Roy van kantoor Korvinus Van Roy & Zandt advocaten,’ aldus het persbericht.
Op deze manier werden de officieren van justitie in spe ook gedwongen om ad hoc in hun repliek adequaat te reageren. De drie die dat het beste deden waren:

Op de eerste plaats: Simcha Plas (Universiteit van Amsterdam)
Tweede plaats: Robert Timmers (Open Universiteit)
Derde plaats: Amber Voss (Universiteit Rotterdam)

Jury
De jury bestaande uit: Bianka de Poorter (Raadsheer Gerechtshof Amsterdam), Marc van Nimwegen (Hoofdofficier Rotterdam), Charles van der Voort (Hoofdofficier Zeeland-West-Brabant) Arend-Kees Kooij (officier Oost-Nederland) en strafadvocaten Cees Korvinus en Alex van Roy was van mening dat Simcha Plas als beste alle elementen van de zaak naar voren bracht. ‘Met heldere stem en mooie dictie hield Simcha Plas een gloedvol betoog en formuleerde genuanceerd haar eis. Na een stevig pleidooi pareerde zij puntig alle verweren en liet zij zien dat de toga haar als gegoten zat,’ aldus de jury.

Simcha heeft met haar eerste prijs een stage bij een parket naar keuze en deelname aan SummerCourt 2016 gewonnen.

    | Mail de redactie | Print