Tweede John J. Allen beurs naar onderzoeker VU

De tweede John J. Allen beurs ter waarde van EUR 10.000 is toegekend aan Lotte Anemaet. Dat laat NautaDutilh weten in een persbericht. De beurs is vernoemd naar advocaat John Allen, die op 17 juli 2014 met zijn gezin om het leven kwam bij de vliegramp met de MH17.

‘Lotte, werkzaam als onderzoeker en docent aan de VU, schrijft momenteel haar proefschrift over de perceptie van de consument in het merkenrecht, meer specifiek over de normatieve en empirische benadering hiervan. De John J. Allen beurs maakt het mogelijk dat zij, ter afronding van haar proefschrift, enige maanden onderzoek gaat doen aan het prestigieuze Max Planck Instituut in München,’ aldus Anne Marie Verschuur, advocaat bij NautaDutilh en een van de initiatiefnemers van de beurs.

Met de John J. Allen beurs ondersteunt NautaDutilh een jonge veelbelovende jurist om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. John Allen was advocaat en partner op de IE/IT sectie van NautaDutilh, waar hij zich met name richtte op octrooiprocedures en andere technologie gerelateerde zaken. ‘Zijn expertise werd alom erkend en ook buiten het recht was hij een man met veel talenten. Hij wordt gemist en de beurs is ter nagedachtenis aan hem in het leven geroepen,’ aldus NautaDutilh in het persbericht.

 

    | Mail de redactie | Print