Universiteit Leiden heeft de beste Nederlandse rechtenfaculteit

De beste rechtenfaculteit van Nederland is wederom van de Universiteit Leiden. Dat blijkt uit de begin maart gepubliceerde QS World University Rankings 2018. De rechtenstudies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Maastricht volgen op de tweede en derde plaats in het lijstje van Nederlandse universiteiten.

QS Top Universities doet jaarlijks onderzoek naar ’s werelds beste universiteiten binnen 48 studies. De positie in de jaarlijkse World University Ranking is gebaseerd op academische reputatie, werkgeversreputatie, het aantal wetenschappelijke onderzoeken en de invloed hiervan.

De beste rechtenfaculteiten ter wereld staan in de VS en Engeland. De Harvard Universiteit bezet trots de eerste plaats, gevolgd door de Universiteiten van Cambridge en Oxford. De beste Nederlandse rechtenfaculteit, die van Leiden dus, staat in de ranking op de 32ste plaats. De rechtenfaculteit van de Nijmeegse Radboud Universiteit is de slechtst scorende Nederlandse opleiding.

De volledige ranking van rechtenfaculteiten is hier te vinden. Dit is de ranglijst van de Nederlandse rechtenfaculteiten (via het Rechtenstudentje)

1. Universiteit Leiden (wereldwijd nr. 32)
2. Universiteit van Amsterdam (wereldwijd nr. 48)
3. Maastricht University (wereldwijd nr. 61)
4. Utrecht University (wereldwijd nr. 99)
5. Erasmus Universiteit Rotterdam (wereldwijd nr. 106)
6. Tilburg University (wereldwijd nr. 121)
7. Rijksuniversiteit Groningen (wereldwijd nr. 139)
8. Vrije Universiteit Amsterdam (wereldwijd nr. 146)
9. Radboud Universiteit Nijmegen (wereldwijd nr. 272)

    | Mail de redactie | Print