Universiteit Nijmegen wederom nummer 1!

De beste opleiding Nederlands Recht wordt volgens studenten gegeven aan de Universiteit van Nijmegen. Hoog is gescoord op de categorieën docenten, faciliteiten en toetsing.

Enquête
Dit blijkt uit het jaarlijkse studentenonderzoek van het blad Elsevier dat dit voorjaar onder 7259 van alle universiteiten is gehouden. De studenten kregen 34 vragen in totaal. Zij moesten hun beoordeling geven over de inhoud van de studie, het programma, de docenten, de faciliteiten, de wijze van toetsen, de interne organisatie en communicatie.

Nr. 1 in alle categorieën
Met gemiddeld een 7.6 staat de rechtenfaculteit van de Universiteit Nijmegen bovenaan de lijst van dit jaar. Het onderwijs kreeg het cijfer 7.6, de docenten een 7.9, de faciliteiten een 8.0 en de toetsing een 7.7 gemiddeld. Het laagst werd gescoord op de inrichting van de opleiding en op de categorie organisatie & communicatie. Maar ook hier was de score wel hoger dan het gemiddelde van alle universiteiten samen.

Op de tweede plaats volgt Tilburg met een gemiddelde van 7.5. De derde plaats wordt gedeeld door Groningen, Leiden en Maastricht met een 7.3 als gemiddelde.

Op de hielen gevolgd
De rechtenfaculteiten van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de Erasmus Universiteit Rotterdam, de universiteit van Utrecht en Universiteit van Amsterdam werden dit jaar minder goed beoordeeld door studenten. De laatste twee scoorden gemiddeld een 6.9 en deelden gezamenlijk de 8ste plaats. De VU en Erasmus zijn als 6e geëindigd met een 7.2 gemiddeld. Hiermee scoorden ze overigens maar één tiende lager dan winnaars van het brons.

    | Mail de redactie | Print