Universiteit van Tilburg aan de top

Recent onderzoek van Elsevier onder 1700 hoogleraren wijst uit dat de Universiteit van Tilburg met 33% van de stemmen aan kop staat voor onder andere de opleiding Nederlands Recht.

Beste specialistische universiteit
De beste specialistische universiteit werd beoordeeld op de onderdelen bachelorprogramma, masterprogramma, docenten en wetenschappelijke publicaties. De Universiteit van Tilburg scoorde goed op de laatste drie onderwerpen. Voor het bachelorprogramma staan ze tweede na de Universiteit van Maastricht. Over alle vier de punten gemeten staat Tilburg bovenaan gevolgd door de Universiteit van Maastricht en op de derde plaats eindigde de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vooral de onderzoeksmasters werden goed beoordeeld.

UvTMeest brede universiteit
Voor dezelfde onderdelen is er ook geënquêteerd over de meest brede universiteit. Nummer 1 staat de Universiteit van Utrecht op alle vier de onderdelen met maar liefst 48% van de stemmen. De Universiteit van Leiden volgt met 17% van het aantal stemmen en op de derde plaats staat de Universiteit van Amsterdam met 13% van het aantal stemmen.

Mening studenten
Studenten beoordelen de Tilburgse onderzoeksmasters als beste van 8 universiteiten als het gaat om de kwaliteit van docenten. Wat betreft het wetenschappelijke gehalte, het programma en de begeleiding eindigt de universiteit op de tweede plaats. De ruim 7200 geënquêteerde studenten beoordeelden de Vrije Universiteit van Amsterdam als beste van alle universiteiten.

Blij en extra mooie opsteker
"De Universiteit van Tilburg is erg blij met de uitslag van de Elsevier enquête. Al bevestigt die wat wij al wisten: dat de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs hoog is. Het blijft voor een kleine universiteit als de UvT moeilijk om bovenaan in top 10 lijstjes te komen, maar het mooie van deze enquête was dat met de grootte rekening wordt gehouden. Dat de research-masteropleidingen hoog gewaardeerd worden was voor ons een extra mooie opsteker", aldus Corine Schouten, persvoorlichter van de Universiteit van Tilburg.

Fotografie Universiteit van Tilburg: Ben Bergmans
    | Mail de redactie | Print