Verbouwing rechtenfaculteit UU

St. Janskerkhof Utrecht

Rechtenstudenten en medewerkers van de rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht kunnen vanaf 13 mei niet meer terecht op Janskerkhof 2/3 en de voormalige bibliotheek. Tot januari 2016 wordt het voormalige klooster verbouwd tot het nieuwe onderwijspand van Rechtsgeleerdheid.

Het pand moet het bruisende onderwijsgebouw van Rechten worden, zegt hoofd van het departement Rechten Ige Dekker tegen DUB, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Universiteit Utrecht. Rechten heeft dan net als de zusterdepartementen Economie en Bestuur & Organisatiewetenschap één compacte locatie. Tussen 10 en 13 mei zijn de medewerkers verhuisd.

De komende jaren zitten studenten en medewerkers afkomstig uit Janskerkhof verspreid over verschillende panden aan de Drift. Het is de bedoeling dat vanaf 2016 vrijwel al het onderwijs gegeven wordt in Janskerkhof 2/3. Op dit moment heeft de faculteit Rechten in Utrecht zo’n 3000 studenten, 175 fte (fulltime eenheden) aan wetenschappelijk personeel en 60 fte ondersteunend personeel.

    | Mail de redactie | Print