Vrije Universiteit Amsterdam wint NVER Pleitwedstrijd

Vier studenten rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben vrijdag 11 december 2009 de jaarlijkse NVER pleitwedstrijd gewonnen. Tijdens deze nationale wedstrijd, geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht, hebben teams van studenten van verschillende faculteiten een casus bepleit over de uitleg van Europees recht.

Dit jaar was een casus opgesteld over het vrije verkeer tussen het Franse en Nederlandse deel van de Antillen. De rechters waren mr. R.H. Lauwaars, oud-staatsraad bij de Raad van State, prof. mr. R. Smits, hoogleraar recht van de economische en monetaire unie (UvA) en mr. H.S.J. Alberts, advocaat Houthoff te Brussel.

In een spannende finale opereerde het VU team, dat bestond uit de studenten Europees recht Caroline Hooper, Laura van Kessel, Linda Kesteloo en Nicole Stalma, net iets overtuigender dan het team van de Universiteit van Amsterdam. Omdat de Vrije Universiteit dit jaar de organisator was van de pleitwedstrijd, was er grote vreugde na de overhandiging van de wisselbeker aan het VU team door mr. R.H. Lauwaars. Begeleider Jan Willem Sap is trots op het VU team, vooral vanwege de manier waarop er is gewonnen. "Onze studenten waren vaak los van het papier en bleven tot de laatste minuut doorvechten."


    | Mail de redactie | Print