Wel en wee in de M&A: NCCW, Clayre & Eef, Eurofiber en Ammeraal Beltech

Het is de week waarin UNIT4 uit NCCW stapt, het management het roer van decoratiewinkel Clayre & Eef overneemt, er ook een buy-out plaatsvindt bij Balance B.V. en Ammeraal Beltech opnieuw in handen van private equity belandt.

 

UNIT4 verkoopt haar aandelenbelang in NCCW uit Almere aan het management van NCCW. NCCW is een van de grootste woningcorporatie-automatiseerders van Nederland. Verkopende partij UNIT4 kreeg juridisch advies van CMS.

Investeringsmaatschappij Standard Investment in Amsterdam neemt een meerderheidsbelang in het Limburgse familiebedrijf Clayre & Eef, het resterende deel wordt gekocht door het zittende management. Biesheuvel Jansen advocaten adviseerde Standard Investment. Clayre & Eef kreeg juridisch advies van Vlaminckx Advocaten.

Glasvezelaanlegger Eurofiber komt voor € 875 miljoen volledig in Franse handen. De kopende partij is Antin Infrastructure Partners, dat investeert in diverse infrastructurele bedrijven. Loyens & Loeff en Clifford Chance voorzagen Antin van juridisch advies. Financieel werd Antin door Emendo Capital bijgestaan. Verkopende partij Doughty Hanson & Co kreeg Juridisch advies van Houthoff Buruma en Skadden Arps Slate Meagher & Flom.

Private equityfonds Advent neemt Ammeraal Beltech, maker van transportbanden, over van Gilde en Parcom. Met de overname wil Advent Ammeraal Beltech vooral in China en de Verenigde Staten laten groeien. Stibbe gaf juridisch advies aan Advent.

Het management van Balance Ervaring op Projectbasis B.V., de Nederlandse tak van internationale executive detacheerder Hudson, heeft het bedrijf samen met een externe investeerder overgenomen en omgedoopt tot InterBalance Group B.V. De kopende partij kreeg financieel advies van MBCF. De buy-side due diligence werd uitgevoerd door Accuracy.

Een overzicht van alle deals op de Nederlandse M&A markt is te vinden in de OverFusies Databank 

    | Mail de redactie | Print