Wel en wee in de M&A: Schouten Sicherheit, Well Services Group en Prins Autogassystemen

Het is de week waarin de curatoren van DSB Bank een koper vinden voor diverse verzekeringen van de bank, Schouten Zekerheid haar Duitse tak verkoopt en het Canadese Westport geïnteresseerd is in Nederlandse, alternatieve brandstofsystemen.

 Met de verkrijging van een meerderheid in Schouten Sicherheit International verdubbelt het Britse Howden Broking Group de grootte van haar Duitse segment tot meer dan 150 werknemers en groeit de jaaromzet tot meer dan € 40 miljoen. HVG gaf juridisch advies aan verkopende partij Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën. De Duitse vestiging van Norton Rose Fulbright adviseerde Howden.

Investeringsmaatschappij Gimv participeert voor € 7 miljoen in de Nederlandse Well Services Group, actief in het reinigen en stimuleren van olie- en gasputten, alsook het reinigen van pijpleidingen voor olie- en gastransport. Gimv verkrijgt hiermee een minderheidsbelang naast CEO/oprichter Geert Prins en het management. BarentsKrans voorzag Gimv van juridisch advies. Op financieel vlak werd Gimv bijgestaan door KPMG.

De curatoren in het faillissement van DSB Bank en DSB Beheer hebben overeenstemming bereikt met Chesnara Holdings B.V., een dochtervennootschap van Brits pensioenfonds Chesnara plc, over de verkoop van de verzekeringsbedrijven Tadas Verzekeringen B.V., Hollands Welvaren Leven N.V., Waard Schade N.V. en Waard Leven N.V. Chesnara kreeg juridisch advies van NautaDutilh.

Westport, een Canadese producent van gasmotoren, heeft voor € 12,2 miljoen Prins Autogassystemen overgenomen van NPM Capital. Prins Autogassystemen B.V. is een ontwikkelaar van alternatieve brandstofsystemen. NPM Capital kreeg financieel advies van Lincoln International.

Een overzicht van alle deals op de Nederlandse M&A markt is te vinden in de OverFusies Databank.

    | Mail de redactie | Print